Friday, January 9, 2009

Welcome back post - The apology of UGG boots :)


Ahh, a trecut ceva timp decand am fost prezenta ultima oara cu ceva "substantial" pe acest blog...Imi cer scuze, mutatul in alta tara, aranjatul mobilei si mai ales adaptarea la o universitate noua m-au acaparat complet. Va trebui sa sciu si despre asta candva :)

Azi m-am decis insa sa deschid subiectul, destul de controversat se pare, al UGG boots. Totul a inceput de la un post destul de recent aparut pe Urban Style. Se pare ca toata lumea are o problema cu ugg boots, chestie care ma intriga cu atat mai mult cu cat mi-am cumparat recent si eu o pereche (da, stiu, nu mai sunt de mult la moda, pe mie asa ma apuca nebuniile astea, dupa ce chestia respectiva s-a demodat).
Apropo de asta, cel mai des comentariu pe care-l aud/citesc este ca nu se mai "poarta" uggs. Mie asta nu-mi poate sugera decat ingustime "stilistica" si spirit de turma. Cred ca lumea ar trebui sa poarte ce li se potriveste si ce le place, nu ce e la moda. Faptul ca nu se mai poarta pantaloni largi nu ma va face sa-mi arunc skinny-ii, la fel cum faptul ca se poarta culorile metalizate nu ma va face sa imi cumpar colanti argintii. Fair enough?

Chestia fundamentala pentru care port uggs atat de des este in primul rand fiindca tin foarte bine de cald! Sunt singurul model de cizme (cel putin din ce se gaseste aici) care sunt captusite cu blanita aia, si credeti-ma, it makes a hell of a difference! Poate ca nu sunt cele mai waterproof cizme din istorie, dar cum eu aici fac cam toate drumurile pe bicicleta (deci nu ating pe jos cu cizmele prea mult afara) nu mi se pare problematic. La fel e si in Bucuresti, multe zile sunt destul de reci fara sa fie ud pe jos, asa ca Uggs fac fata fara probleme.

Aanyway, nu o sa mai repet acum ca sunt si extrem de comode. As vrea doar sa stiu de ce toata lumea e de parere ca sunt niste cizme urate. Fiindca nu sunt "mulate" pe picior si nu au asa o forma definita? Pray tell!
Offtopic, mai trebuie mentionat si ca Uggs originale pot fi purtate fara sa te supraincalzesti si vara, fiindca blanita aceea de dinauntru izoleaza si mentine piciorul la o temperatura normala. Asta inseamna ca teoretic poti purta uggs pe orice vreme, desi trebuie sa recunosc ca uggs cu pantaloni scurti + maieu vara cred ca arata destul de bizar.
Doua chestii ma enerveaza insa si pe mine la acest tip de cizma. Primul ar fi ca mult prea multa lume poarta asa ceva! Am vazut ca si in Bucuresti incepe sa prinda nebunia, si mie personal imi taie tot avantul sa vad ca am cizme la fal ca 80% din populatia feminina de pe strada.

Al doilea lucru enervant sunt oamenii care cred ca uggs merg cu absolut orice. NU, nu merg cu orice. Sunt totusi niste incaltari casual! Urasc combinatiile uggs+tinute de seara elegante, cum puteti admira aici. De asemenea, la fel de nepotrivite mi se par uggs purtate cu trening sau tinute complet sport. La fel cum uggs nu sunt stilettos nu sunt nici adidasi!

Am postat mai jos cateva combinatii caremie mi s-au parut inspirate. Urban Style are si ea cateva exemple autohtone de uggs care arata bine: Turquoise uggs, Boho uggs si pompon uggs :)



12 comments:

o picătură said...

mie îmi plac, chiar dacă nu se mai poartă și imediat ce voi găsi unele negre (pe la noi n-am văzut decât chestnut) îmi voi lua. probabil la următoarea plecare afară.

verde ursuz said...

Conteaza daca se mai poarta sau nu? Eu nu am tinut niciodata cont de val. Daca mi-a placut ceva, l-am luat. Mi se intampla uneori sa nu imi mai placa o fusta din garderoba, o bluza, dar nu din cauza ca s-au "demodat". In Romania se demodeaza foarte repede aproape orice. Cred ca stilul pe care si-l creeaza fiecare fara sa tina cont de trendul de sezon e cel mai bun si sanatos (for mind and pocket). Imi place mult postul acesta, dear Irys. Ai mare dreptate in legatura cu the uggs boots. La noi a explodat sacul lui Mos Craciun si era plin de Uggs. Stii ca asa se intampla... cand e trendy.

Anonymous said...

imi place un singur model, si asta pentru ca mi se par asa de butucanosi si nefeminini si, pur si simplu, MARI!
oricum e chestiune de gust in final.

Anonymous said...

se poarta...toata lumea ii poarta...pe oriunde mergi o sa dai de cel putin doua fete care isi incalzesc picioarele fericite in aceste cizme...si asta vara desi stiu ca suna incredibil Creta era plina de ugguri...deci se poarta.

Anonymous said...

S-o tacnit lumea cu papucii, azi vara erau crocs, acuma astea, ma gandesc ca o groaza de "specialisti" in marketing or ramas fara slujbe si s-or apucat de papuci.

Chotronette said...

Mie imi plac uggs, insa detest lucrurile 'la moda'. Cred ca Romania e tara in care orice e cool si interesant devine kitsch.

Si spun asta pentru ca de multe ori mi s-a intamplat sa ma indragostesc de ceva ce nu reuseam sa gasesc la noi.. Next thing you know, everybody was wearing it. In cele mai unbelievably horrible combos.

Unknown said...

Nu-mi plac de nicio culoare desi mi-am luat si eu unele acum vreo doi ani (si le-am purtat o singura data). Ma simt de parca as fi-n papuci... Eu daca nu am niste bocanci din aia "blindati", sa simt ca-i port, nu ma simt bine...
Pe langa asta am probleme cu incaltamintea complet fara toc, ma doare spatele.

k said...

uffffff nu imi plac deloc ! ugg boots + crocs = fashion crime

Anonymous said...

nu fiti rai ca arata bine

Cinnamon said...

@ Alex: primul baiat pe care l-am auzit sa zica asta.
Ontopic: stiti ca mi-am mai luat 2 perechi, una neagra si una rosie. *giggle*

Antonia M. said...

Eu imi petrec vacantele de iarna la schi in Austria. Vacanta e cam mult spus totusi. Cam o saptamana pe an, atata imi permit. De cand au aparut cizmele UGG, le iau si pe ele in vacanta. Se potrivesc de minune cu peisajele de acolo si am vazut ca majoritatea turistilor au renuntat la clasicii bocanci in favoarea ugurilor.
Cand mi-am cautat o pereche de UGG am vrut neaparat ceva original. Stiam ca pe piata de la noi gasesti modele fabricate 100% din piele de oaie pe ugguri.blogspot.com. Asa ca am facut o comanda la ei.
Mi-au venit in cateva zile. Modelul Cizme UGG Clasic Scurt Gri mi l-am ales. De obicei le port la blugi stransi pe picior, de aceea imi trebuia ceva suficient de inalt ca sa imi acopere gleznele, cizmele mele au 18 cm. Am oscilat intre cele mini si cele short. Dar modelul mini mi se parea ca nu arata chiar asa bine, arata cumva mai masculin. Asa ca m-am hotarat la short.
Ce mi-a placut din prima la ugurile mele este ca ma simteam cu ele ca si cu papuci de casa in picioare. Atata doar ca nu sunt chiar asa pufoase. Incredibil de usoare si de comode la purtat. Iarna le port cu sosete, chiar daca se zice ca nu trebuie neaparat, iar primavara si toamna fara sosete.
Le-am dat pe ale mele cu solutie waterproof, asa ca le pot purta lejer si pe vreme ploioasa, si se mentin in stare buna. Bine, sa nu va inchipuiti ca le port prin noroaie si murdarie. Dar prin oras nu am probleme cu ele, nici macar cand ploua.

Anonymous said...

Se mai poarta UGG, nu sunt butucanosi , ii faceti asa pentru ca nu sunteti obisnuiti cu asa modele( interesante zic eu)